Nicos salotos

Nicos salotos – tik vienos raidės skirtumas ir tik per vieną raidę abėcėlėje į viršų ir galbūt galėtume turėti pasaulyje gerai žinomas Nidos salotas. Nicoje pabūvoti neteko ir negaliu pasakyti, ar ji lietuviams labai patiktų, bet šios salotos atrodo tinkamos mūsų skrandžiams. Galų gale, čia yra bulvių ir nors tokių kaip reiktų, tarkim Charlotte rūšies Lietuvoje nerasime, o jeigu ir pavyks, sumokėsime daug, nereikia į tai sutelkti viso dėmesio.

Atsipalaiduokime, receptai skirti tam, kad juos interpretuoti – aišku jeigu pradėsime ant cepelinų pilti uogienę, gal ir bus keistoka – nors esu tikras, kas nors išbandė ir tai.

Mes šiomis salotomis nusprendėm palepinti save ir savo artimus savaitgalio dieną. Pasidaryti jas daug laiko nereikės, o geras rezultatas yra garantuotas. Mums patiko labai, tikiu, kad labai patiks ir jums.

Nicos salotoms 4 asmenims pasigaminti reikės:

  • 6-8 ančiuvių
  • Keliolikos kaparėlių
  • 12 vyšninių pomidorų
  • 6-8 putpelės kiaušinių
  • 300 g bulvių (geriausia mažos)
  • 300 g. žalių šparaginių pupelių
  • 200 g mėgstano tuno (mes naudojome konservuotą, jeigu turėsite šviežio, bus tiesiog nuostabu)
  • 100 g gražgarsčių ir tiek pat špinatų
  • 1 mėlyno svogūno
  • Druskos ir grūstų pipirų
  • Jeigu turite, įdėkite ir juodų alyvuogių (mes neturėjome, bet mums ir netrūko)

Padažui pasigaminti reikės :

  • 2-3 skiltelių česnako
  • 2 a.š dižono garstyčių
  • 70-100 ml. gero alyvuogių aliejaus
  • 2 a.š. balzamiko acto arba raudono/balto vyno acto

nicos salotos

Daugiausiai laiko šiam patiekale suvalgo bulvių ruošimas – pasiruošti galite taip, kaip mėgstate. Aš jas pirmiausia kepiau orkaitėje su nemažu gabalėliu sviesto (kepiau apie 30 minučių), kai bulvės jau iškepė ir pasidarė trapios, ištraukiau ir apkepiau gerai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Pagardinau druska.

Per tą laiką kol kepa bulvės, galime susimaišyti salotų užpilą ir tuo pačiu išsivirti putpelės kiaušinius ir šparagines pupeles, tai pat vyšninius pomidorus apkepėm keptuvėje su šlakeliu aliejaus, tiesiog šiaip, dėl mandrumo.

Putpelės kiaušinius dedam į šaltą vandenį ir kai vanduo užvirs verdame apie 4-5 minutes, bus tobuli.

Šparagus reikia virti apie 10 minučių, bet su jais paprasčiau nei kiaušiniais, juos galima paragauti.

Taigi, išvirus ir palikus atvėsti reikiamus ingridientus, susimaišome salotų užpilą.Išspaudžiam česnaką, sudedame du šaukštelius garstyčių, gerai sumaišome ir supilam apie 70-100 mililitrų alyvuogių aliejaus, tuomet pabaigai įpilame du šaukštelius raudono arba balto vyno acto, viską gerai išmaišome ir paliekame pailsėti.

Į lėkštes gražiai sudedame visus ingridientus, mes jų nesmulkinome palikome šį malonumą pačiam svečiui – nesmulkinome ir ančiuvių juos tai pat galima pasipjaustyti lekštėje. Tiesiog sudėjome ingridientus ant viršaus uždėjome tuno, pabaigai užpylėm salotų padažo. Patiko visiems – o kas čia galėtų nepatikti.

nicos salotos1

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s