Žuvies pyragas

Užklupus šaltiems vakarams, labiausiai norisi sočių ir šildančių patiekalų, o ir artėjant šventėms, stalo ruošimo paieškoms įdedame vis daugiau darbo, todėl siūlau žuvies pyragą, kuris įtiks ir tradicinio maisto gerbėjui, ir gurmanui, kuris gali jį patobulinti išskirtinesnio skonio jūros gėrybėmis ar žuvimi. Man visada atrodė, kad paruošti žuvies pyragą prireiks pusdienio, didelio įdirbio su “tešla”, žuvies kaulelių išrinkinėjimo, todėl kelių receptų mišinį paverčiau kiek lengvesniu ir greitesniu keliu, juo dalinuosi su Jumis.

zuvies pyragas

Pyragui paruošti reikės:

  • 300-400 gr. šviežios lašišos (arba kitos šviežios mėgstamos žuvies)
  • 100 gr. rūkytos žuvies (pvz. šaltai ar karštai rūkytos skumbrės)
  • 1 didelio svogūno
  • 1 morkos
  • 3-4 česnako skiltelių
  • 1 saliero stiebo
  • krapų ar kitų mėgstamų žolelių (rozmarino, petražolių)
  • 1/2 citrinos sulčių
  • mėgstamo sūrio
  • Padažui: sviesto,miltų, pieno, druskos, pipirų
  • Bulvių košei: 4-6 bulvių, sviesto, grietinėlės, druskos, pipirų

zuvies pyragas1Pradžiai paruošiu bulvių košę (suverdu mėgstamas bulves, pagardinu druska, pipirais, įpilu šlakelį greitinėlės, įmetu gabalėlį sviesto ir viską sutrinu) svarbu, nepadaryti per skystos. Taip pat įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių.

Tuo pat metu pakepinu svieste susmulkintą svogūną, česnako skilteles, morką, saliero stiebą.

Atskirai paruošiu bešamelio padažą (šaukštas sviesto išlydomas, suberiamas šauktas miltų, supilame ne pilną stiklinę pieno, maišom ir kaitinam iki vientisos masės). Į padažą sudedama susmulkinta kubeliais lašiša (taip pat galima dėti ir įvairias jūros gėrybes), pagardinama druska, pipirais, krapais ir citrinos sultimis, pakepinama ant mažos ugnies. Į padažą su lašiša sudedamos pakepintos daržovės.

Kepimo inde ant dugno dedama lašišos, pakepintų daržovių masė, sluoksnis susmulkintos rūkytos žuvies, ant viršaus bulvių košė, užtarkuojamas mėgstamas sūris. Kepama kol apskrunda bulvių košė, apie 15 minučių.

Advertisements

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s