Lašiša su keptų paprikų padažu

Savo mėgstamą lašišą dažniausiai ruošiu ją sūdant, o tada prasideda įvairios variacijos, derinimas prie salotų, sumuštinių, lašišos carpaccio.. Šiandien kitoks požiūris į lašišą ir vėl šlovė ispaniškiems užkandžiams. Pasiilgusiems spalvingumo lėkštėje – tiek šiltas, tiek šaltas užkandis su stipraus skonio keptų paprikų padažu.

lasisa su padazu1

Padažui paruošti reikės:

  • 2 didelių paprikų
  • 1 svogūno
  • 1 skiltelės česnako
  • 100 ml. grietinėlės
  • druskos, pipirų

Paprikas iškepti orkaitėje (daugiau apie paprikų kepimą rasite čia), nulupti, susmulkinti kartu su pakepintais smulkintais svogūnais ir česnako skiltele, pagardinti druska, juodaisiais pipirais, supilti grietinėlę, gerai viską išmaišyti. Patarimas: kepant smulkintus svogūnus ir česnaką šliūkštelkit sauso balto vyno, kuris suteiks padažui savitą skonį

Lašišai paruošti reikės:

  • lašišos file
  • druskos, juodųjų pipirų
  • citrinos sulčių
  • rozmarino, raudonėlio
  • alyvuogių aliejaus

Lašišos file be odos pagardinti druska, grūstais juodaisiais pipirais, džiovintu rozmarinu, raudonėliu (ar kitomis mėgstamomis žolelėmis, be abejo galima apseiti tik su druska ir pipirais), apšlakstykite citrinos sultimis. Paruoštą lašišą galima palikti pasimarinavimui. Kepimui supjaustyti nedideliais kubeliais ir kepti keptuvėje su šlakeliu alyvuogių aliejumi, apkepinti iš visų keturių pusių kol apskrus.

Patiekti su paruoštu padažu.

lasisa su padazu

 

Advertisements

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s