Keksiukai su varške

Vienas iš paprastų ir greitų būdų pagaminti desertą – kepti keksiukus. Be abejo, keksiukų ingriedientai nėra tie, kurių visada yra namuose ar šaldytuve, bet jų gamyba paprasta, o rezultatas visada stebinantis. Man kilusi mintis pasiieškoti keksiukų receptų su varške buvo siekis panaudoti šaldytuve dūlančią varškę. Sakyčiau gavosi geriausi keksiukai, nustebinę savo pūrumu, lengvumu ir skonio pilnumu. Visiems mėgstantiems varškės spurgytes, čia gera alternatyva ir ne tokia riebi.

varskes keksiukai

Keksiukams pagaminti reikės:

  • 3 kiaušinių
  • 200 gr. miltų
  • 200 gr. varškės
  • 150 gr. cukraus
  • 150 gr. sviesto
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • kardamono, muskato riešuto miltelių
  • mėgstamų uogų, vaisių

Pradžiai įkaitinau orkaitę iki 180 laipsnių, tuomet sviestą išsukau su cukrumi (galima sviestą ir išlydyti, taip butų paprasčiau), įdėjau kiaušinius, smulkiai pertrintą varškę, sudėjau persijotus miltus su kepimo milteliais. Įtarkavau porą žiupsnelių muskato riešuto ir vieno kardamono ankšties susmulkintas sėklas. Visą masę gerai išmaišiau, tešla gavosi gana tiršta. Keksiukų formoje įdėjau keksiukų popierines formeles, įdėjau po šaukštą masės, įspaudžiau kiekviename keksiukyje po porą aviečių uogų, kitur smulkinto banano ir uždėjau dar šaukštą masės. Ant viršau pabarsčiau migdolų riekelių. Kepiau orkaitėje apie 25 minutes.

varskes keksiukai1

 

 

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s