Jautienos troškinys su keptomis pupelėmis

Troškiniai troškiniai troškiniai – didžiausia gaminimo aistra ilgiems rudens savaitgalio pietums, kada neskubėdamas gali laukti vis stiprėjančio patiekalo kvapo, sklindančio iš virtuvės po saulės apšviestus namus. Šildančio maisto sezonui norom nenorom artėjant, iš karto atsiranda ilgesys sotiems patiekalams, kur geriausiai pasitarnauja sriubos arba troškiniai. Šį kartą be didelio užmanymo, kokios nors šalies virtuvės pasirinkimo – ant mūsų stalo jautienos troškinys su pakepintomis pupelėmis. Turbūt daugelis pripatę valgyti troškinį su gerokai patižusiomis pupelėmis (jei jame naudotos pupelės), mums norėjosi, kad troškinys nebūtų tik vientisa skani masė, kur nesupranti, kiek ir kokių ingridientų pridėta, todėl konservuotos pupelės buvo pakepintos ir į troškinį suvertos tik prieš valgant.

troskinys su jautiena 2

Troškiniui (2-3 asmenims) paruošti reikės:

  • 1/2 kg jautienos mentės arba kumpio
  • 1 raudonos paprikos
  • 1 čili pipiro
  • 1 svogūno
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 saujos mažų pomidorų
  • stiklinės pasatos arba konservuotų pomidorų
  • 1 skardinės raudonų konservuotų pupelių
  • po 1 arbatinį šaukštelį kuminų sėklų, džiovinto raudonėlio, tarkuoto imbiero šaknies
  • po 1 arbatinį šaukštelį saldžiųjų paprikų, rūkytos paprikos miltelių, cinamono
  • 1 šaukštas saldžiarūgščio aitriųjų paprikų padažo
  • druskos, juodųjų pipirų

Pirmiausia pasiruošiau padažą: smulkiai pjaustytą svogūną, česnako skiltelę pakepinau svieste, vėliau sudėjau prieskonius: čili pipirą, imbierą, kuminų sėklų, cinamono, saldžiųjų paprikos, rūkytos paprikos miltelių, džiovinto raudonėlio. Pakepinau, kol pasklido malonus prieskonių aromatas, viskas suverčiau į kaitrai atsparų troškinių indą. Tuomet gilioje keptuvėje, pakepinau smulkintą česnako skiltelę, pomidorus, supyliau 1/2 stiklinės pasatos ir pusė stiklinės sultinio (tiktų naudoti ir stiklinė konservuotų pomidorų). sumažinau ugnį ir sudėjau šiaudeliais pjaustytą papriką. Viską kaitinau apie 5 minutes, tada sudėjau į troškinio indą ir įmaišiau į jau paruoštą prieskonių mišinį. Tada ruošiau jautieną: supjaustytus jautienos gabalėlius, apvoliojus miltuose, apkepiau aliejuje ant stiprios ugnies. Kai mėsos gabalėlių išorė apskrudo, sumečiau į indą ir uždengus kepiau apie 1 val. orkaitėje, įkaitintoje iki 240 laipsnių. Pabaigoje buvo paruoštos pupelės: su šlakeliu aliejaus pakepinau pupeles ir įpyliau šauktą saldžiarūgščio aitriųjų paprikų padažo. Pupeles įdėjome į troškinį tik prieš valgant.

troskinys su jautiena 4

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s