33 vieta. Fish and chips/traški žuvis ir bulvytės

Niekaip netelpa galvoje, kaip tokia šalis, kuri gali didžiuotis tokiais personažais, kaip Sherlock Holmes, Agentas 007 ir dar krūva kitų, gebanti kurti populiariausias televizijos laidas pasaulyje tokias, kaip TopGear ir taip dievinanti arbatą, kad net viešbučiuose turi atskiras sales tam, kad snobai galėtų gerti savo Earl grey iš kokybiško porceliano puodukų, kurti vienus geriausių viskių, sugeba šalia viso to turėti tradicinį riebaluotą patiekalą – Fish and chips. Pavadinimas skambus, bet tai tik žuvis alaus tešloje su bulvytėmis.

Žuvies ir bulvių derinys tikrai nėra niekuo išskirtinis ir tokį rasime kone visame pasaulyje, bet tik Jungtinėje Karalystėje kas antrame pub’e,  kavinėje burbuliuojančio aliejaus ir žuvies kvapas vilioja ne tik vietinius gyventojus, bet ir turistus, trokštančius paragauti britiško skonio. Juk iš įvairių britiškų ir amerikoniškų filmų dažnai matytas vaizdelis, kaip į popierių (o dažniausiai net laikraštį) viniojama traški žuvis tešloje su gera sauja bulvyčių ir patiekiama kliento pasimatymui prieš ar po kino seanso. Banaloka, bet tradicijos yra tradicijos..

Ieškant įvairios informacijos, receptūros apie šį iš pirmo žvilgsnio paprastą ir žemišką patiekalą, apsistojom  ties keliai pagrindiniais principais: naudojama žuvis – menkė, tešla – alaus, bulvytės –  apvirtos, atšaldytos, apkeptos (sykį ar kelis sykius); padažui – naminis majonezas, kepimui – augalinis aliejus.

fish and chips1

 

Ne viskas taip neįdomu gaminant šį patiekalą kaip gali pasirodyti iš pirmo karto, o mūsų atradimas – pagaliau išmokome pagaminti TOBULIAUSIAS bulvytes ir pasirodo – tai yra visai paprasta, tik atima kiek daugiau laiko nei įprastai.

Taigi, šokam prie 33 geriausio pasaulyje patiekalo iš Jungtinės Karalystės.

Žuviai tešloje pagaminti reikės:

  • menkės
  • tamsaus alaus
  • miltų
  • druskos
  • 1 kiaušinio

Iš miltų ir alaus (proporcija 1 stiklinė miltų, 1,5 stiklinės alaus) ir kiaušinio trynio, druskos sumaišome tešlą, atskirai kiaušinio baltymą išsukame iki tirštų putų ir lengvai įmaišome į tešlą. Žuvį supjausčiau juostelėmis ir, gerai įmerkus į lipnią tešlą, kepiau gilioje keptuvėje aliejuje, kad visa žuvis būtų apsemta. Kepti reikia apie 3 minutes (po 1,5 minutės kiekvienai pusei).

Bulvyčių ruošimas: bulves supjaustėme stambiais pagaliukais, apvirėme sūriame vandenyje, kol bulvių išorė pradėjo sloksniuotis (truputį byrėti). Tuomet  sudėjome ant grotelių, kad nuvarvėtų ir šaldytuve šaldėme apie pusvalandį. Po to kepėme įkaitintame aliejuje, kol stipriai suskrudo. Išorė buvo traški, o viduje minšta, trūpanti bulvė.

fish and chips

Daugiau apie 50 geriausių pasaulio patiekalų ČIA

Reklama

Vienas komentaras apie “33 vieta. Fish and chips/traški žuvis ir bulvytės

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s