Obuolių pyragas

Koks ruduo be garuojančio obuolių pyrago, kvepiančio cinamonu ir greitai betirpstančiu ledų gabalėliu, turbūt pritarsit – ne koks.. Obuolių pyragų receptų tokia begalė, kad kiekvienas turbūt turi savo mėgstamą arba dažniausiai kepamą.

Kadangi ruošiant pyragą, užtrunku prie obuolių lupimo ir pjaustymo, todėl mėgstu, kad laikas iki pyrago pašovimo į orkaitę neprailgtų, o šis receptas rastas viename iš populiariųjų žurnalų, gamintas vienos iš daugelio lietuviškų “žvaigždžių”. būtent toks ir yra, kur daug obuolių, o pyrago viršus traškus.

Obuoliu pyragas

Obuolių pyragui paruošti reikės:

  • 8-9 vidutinio dydžio obuolių
  • 100 gr. sviesto
  • 1 puodelio miltų
  • 1 puodelio manų kruopų
  • 0,5 puodelio cukraus (jei obuoliai nesaldūs, kiekį galima didinti)
  • cinamono, muskato riešuto

Obuoliu pyragas 2Iš biriųjų produktų (miltai, manai, cukrus) paruošiamas mišinys . Obuolius nulupu ir supjaustai kubeliais, apibarstau cinamonu, įtarkuoju muskato riešuto. Gilesnę kepimo skardą patepu sviestu arba įkloju kepimo popieriaus ir pradedu sluoksniuoti turimus ingridientus: miltų bei kruopų mišinį ir obuolius. Pradedu nuo sluoksnio mišinio, tuomet uždedu sluoksnį pjaustytų obuolių. Dažniausiai gaunas du sluoksniai obuolių ir trys sluoksniai miltų mišinio. Ant viršaus stambiai sutarkuoju 100 gr. sviesto ir kepu apie 40 minučių orkaitėje, įkaitintoje apie 180 laipsnių karščio. Valgyti truputį atvėsusį su ledais – idealiausia.

 

Advertisements

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s