Filo tešlos užkandis

Išbandžiusiems plonytės filo tešlus lapus įvairių rytietiškų ir ne tik patiekalų gamyboje turbūt nereikia pasakoti, kokia stebuklinga ši tešla. Kaip ir su bet kuria kita tešla, su šia galima gaminti daug įvairių saldžių pyragėlių, užkandžių, pyragų su mėsa, daržovėmis… Aš filo tešlą atradau norėdama namie pagaminti taip populiarius Azijos virtuvėje užkandžius – spring rolls’us ir gavosi tikrai sėkmingai, o šį kartą išbandžiau pyragėlius su fetos sūriu ir špinatais. Prie sukepusios traškios tešlos su graikiško skonio įdaru puikiai tiko natūralus jogurtas ir aitriųjų paprikų saldžiarūgštis padažas.

filo teslos uzkandis

Užkandžiui paruošti reikės:

  • filo tešlos
  • špinatų
  • fetos sūrio
  • česnako
  • alyvuogių aliejaus
  • sviesto
  • druskos ir pipirų

Keptuvėje su gabalėliu sviesto pakepinu skiltelę susmulkinto česnako ir špinatus, kol jie sukrenta, pagardinu druska ir juodaisiais pipirais. Fetos sūrį sutarkuoju ir sumaišau su pakepintais špinatais. Gautą masę vinioju į du lapus filo tešlos (15 cm ir 25 cm ilgio pločio tešlos gabalėliai) ir susuku, užlenkdama šonus. Gautus “pirštelius” kepu keptuvėje su šlakeliu aliejaus, kol visos pusės labai labai  gerai suskrunda, pirmas sluoksnis tešlos net sutrukinėja.

Padažui paruošti reikės:

  • natūralaus jogurto
  • citrinos sulčių
  • alyvuogių aliejaus
  • druskos, pipirų

Kelis šaukštus natūralaus jogurto sumaišiau su šlakeliu citrinos sulčių, alyvuogių aliejumi, pagardinau druska ir grūstais pipirais.

Advertisements

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s