Marinuotos paprikos ir paprikų salotos

Marinavimo sezonas jau atidarytas senokai, o mūsų namuose dažniausiai pasitaiko marinuotos daržovės kaip ir pas daugelį, tačiau ne visada noris laukti žiemos, kad galėtum atidaryti užkonservuotą stiklainį, todėl marinuoti galima greitai ir valgyti po kelių valandų. Vienas iš pavyzdžių marinuotos paprikos.

marinuotos paprikos

Tegyvuoja paprikos! Keletas keptų paprikų marinavimo variantų ir ispaniškos paprikų salotos.

Paprikų kepimui reikės:

  • paprikų
  • alyvuogių aliejaus

keptos paprikosPaprikas perpjaunu per pusę, iššimu sėklas ir sudedu į kepimo skardą perpjauta dalim žemyn, patepu alyvuogių aliejumi. Kepu orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros 15-20 minučių. Pravėsus, paprikas sudedu į sandarų maišelį ir palieku kol visiškai atvėsta, tuomet nulupu odelę ir supjaustau šiaudeliais.

Iškepus, nulupus ir supjausčius paprikas galima marinuoti arba tiesiog pasiruošti salotas. Taigi.

1. Marinuotos paprikos (konservuotos)

Reikės:

  • 4 vidutinio dydžio paprikų
  • 4 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 4 šaukštai vandens
  • 3 šaukštai vyno acto
  • 2 šaukštai cukraus
  •  1 česnako skiltelė

Marinatą užverdu, sumetu 4 keptas, luptas ir supjaustas paprikas, česnako skiltelę į marinatą ir po to sudėlioju į iškaitintus stiklainiukus, sandariai uždarau. Taip paruoštas paprikas galima laikyti ilgai.

2. Marinuotos paprikos

Reikės:

  • 2 vidutinio dydžio paprikų
  • 4 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 3 šaukštai vyno acto
  • 1 šaukštas medaus
  • mėgstamų džiovintų žolelių

Iš aliejaus, vyno acto ir medaus paruošiu marinatą, pagardinu mėgstamomis (provanso, raudonėlio, čiobrelių) žolelėmis ir užpilu jaustelėmis supjaustytas paprikas. Sandariame indelyje šaldytuve palaikau porą valandų ir galima naudoti kaip užkandį, salotoms, picai, sumuštiniams.

3. Ispaniškos keptų paprikų salotos 

Reikės:

  • 4 vidutinio dydžio paprikų
  • 1 šaukto kaparėlių
  • 1 saujos juodųjų alyvuogių
  • 5 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštai vyno acto
  • žiupsnis cukraus
  • 1 skiltelė česnako

Keptas, nuluptas paprikas išdėlioju gilesnėje lėkštėje, apibarstau kaparėliais, per pusę perpjautomis alyvuogėmis ir apšlakstau paruoštu užpilu (česnaką sutrinu su cukrumi ir įmaišau į aliejų ir vyno actą).

papriku salotos1

 

 

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s