Paprikų užtepėlė

Šios užteplėlės atsiradimo ant mūsų stalo istorija kaip ir viso maiso gaminimo esmė. Receptai keliauja iš rankų į rankas, nuo vieno ant stalo ant kito, be abejo, kiekvienas kažką pakeičia, savaip patobulina. Taigi, šįkart mes ją paragavome pas draugus (likom labai nustebinti ir sužavėti),  jie – ragavo ispaniško stiliaus kavinėje, o mes tikimės, kad nuo mūsų stalo iškeliaus ir pas jus. Ragautą užtepėlę patobulinome savotiškai – įdėjome populiariausią ingridientą užtepėlėse – saulėje džiovintus pomidorus, kitą kartą buvome paruošę su gerai prinokusiu avokadu.

papriku uztepele1

Dabar ypatingai populiarių užtepėlių visai nebūtina pirkti prekybos centruose, nes per 15 minučių pasigaminsite patys ir dar būsite pagirti.

Vienintelis svarbus dalykas ruošiant šią užtepėlę yra aštrus peilis, nes pjaustyti bus ką ir reikės tą daryti labai smulkiai.

Skaniausia valgyti su orkaitėje pakeptu prancūzišku batonu arba itališka duona.

Užtepėliai paruošti reikės:

  • 1 indelio juodų alyvuogių (geriau be kauliuko, nes tiesiog bus lengviau pjaustyti)
  • Po ½ 3 paprikų (geltonos, žalios, raudonos)
  • 1-2 skiltelės česnako
  • 1 čili pipiro (kam per daug dėkite pusę)
  • 30-50 gramų kietojo sūrio
  • 1   gabalėlio mocarelos sūrio
  • 7-8 vnt. saulėje džiovintų pamidorų (geriausia aliejuje)
  • Avokado arba majonezo (surišimui)
  • Druskos ir pipirų

papriku uztepeleReceptūrą galima keisti pagal savo poreikius ar norus, gamybos procetas iš ties labai paprastas.

Alyvuoges, pomidorus, čili ir paprikas supjaustome kaip tik mokame smulkiai, įspaudžiam česnaką, per smulkiausią tarką sutarkuojam sūrius, pagal skonį įberiame druskos ir pipirų, galite gardinti ir žolelėmis -bazilikas ar kalendra tiks idealiai. Viską, ką supjaustume ir sutarkavome, beriame į vieną indą, tuomet dedame šaukštą ar du majonezo, galima jį keisti smulkiai pjaustytu avokadu, (jeigu nevalgote majonezo), pagardiname druska ir pipirais. Paliekame pastovėti 10 minučių, kad ingridientai susidraugautų ir valgome tepdami ant mėgiamos duonos.

Advertisements

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s