Prancūziškas omletas

Jeigu manęs paklaustų, kokį patiekalą gali pasidaryti kiekvienas pasaulio žmogus, nesusimastydamas atsakyčiau – išsikepti kiaušinį. Visi turime savo mėgstamą keptų kiaušinių ar omleto receptą, kurio dažniausiai iš esmės nekeičiame.

Taigi šiandien pasiūlysime kai ką, ko greičiausiai dar tikrai negaminote. Pagaminti labai paprasta, pavyks tikrai visiems, pats šį receptą prieš kelias dienas užmačiau FoodTube kanale. Šis receptas yra prancūziško omleto pagrindu – tai toks omletas, kai įmestas į keptuvę jis kepamas tik viena puse, o patiekiant jis yra perlenkiamas per pusę ir viršutinė pusė tiesiog iškepa nuo kaitros, toks omletas lieka pūrus, neperkeptas ir puikiai tinka su įvairiais sūriais.

prancuziskas omletas

Prancūziškam omletui pagaminti reikės:

  • 3 kiaušinių
  • druskos, pipirų
  • 2 šaukštai aliejaus
  • 20 g sviesto

Pirmiausia reikia labai labai stipriai išplakti kiaušinius, patartina naudoti mikserį, nes išplakti reikia iki kreminės masės su daug daug oro tarpų. Pagardiname druska ir pipirais, pilame viską į gerai įkaitintą keptuvę su aliejumi. Sumažiname ugnį ir kepame apie 4 minutes, neliečiant viršutinės omleto dalies.

Tuomet su šaukštu atsargiai pakeliam omleto šoną, jeigu jau užsidėjo pluta, laikas dėti sviestą (atsargiai šaukštu pakeliame omleto kampą ir įdedame gabaliuką sviesto, tą kartojame aplink visą omletą.

Pakepame dar apie 3 minutes ir atsargiai dedame į lėkštę, perlenkdami per pusę. Galima pagardinti mėgstamu sūriu, grybais ar žolelėmis.

Skonis pasakiškas.

 

Advertisements

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s