Brusketa su avokadu ir lašiša

Kartais savaitgaliais nepavyksta išsikelti karališkų pusryčių, o vienas iš greičiausių ir ne pačių blogiausių variantų – sumuštiniai, o dabar gražiau tariant – itališka brusketa, kuriai svarbiausia paskrudinta ištališka duonelė, pašlakstyta alyvuogių aliejumi. Šiam kartui šaldytuve gulėjęs sūdytos lašišos gabalėlis buvo panaudota štai taip.

brusketa

Brusketai paruošti reikės:

  • itališkos šviesios ar tamsios duonelės (čebatos)
  • avokado
  • sūdytos lašišos
  • druskos, pipirų
  • citrinos sulčių
  • alyvuogių aliejaus
  • vyšninių pomidorų

Čebatą, supjausčius poros centimetro pločio reikelėmis, paskrudinome sausoje keptuvėje (tą patį galima daryti orkaitėje), kol abi pusės tapo traškios, apšlakstėme alyvuogių aliejumi, o ant viršaus sudėjome sūdytą lašišą, pagardintą šviežiais krapais, avokadu, apšlakstytu citrinos sultumis, druska, grūstais pipirais. O kaip tikra brusketa be pomidorų, tad šalia keptuvėje su alyvuogių aliejumi pakepti vyšniniai pomidorai.

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s