Chačapuri

Kai ragauji kur nors “tikrą“ gruzinišką šiltą duonelę, atrodo, kad tokiam stebuklui iškepti reikia puikios krosnies, gruziniškuose kalnuose augintos ožkos pieno sūrio, o dar ir dėl pavadinimo atrodo kažkas sudėtingo. Atrodo netyčia šį receptą gavau iš rankų į rankas, kuris yra gana originalus, bent jau papasakotas tikros gruzines, todėl išbandyti jį buvo labai įdomu.

chacapari

Paruošti reikės:

  • miltai
  • šiltas vanduo
  • sausos mielės
  • šlakelis aliejaus (jo naujodimą radau kitame recepte)
  • sulugini sūris (vietoj jo naudojome lygiomis dalimis brinzos ir macorelos sūrį)
  • kiaušinis

Tešla užmaišoma iš miltų, sausų mielių, šlakelio alyvuogių aliejaus ir šilto vandens (tą dariau iš akies), bet proporcija buvo maždaug tokia: 2,5 puodelio miltų, 2 arbatiniai šaukšteliai mielių, 3 šaukštai alyvuogių aliejaus ir šilto vandens naudojau tiek, kad išsimaišė prie rankų nelimpanti bet minkšta vientisa tešla. Iš tokio kiekio gavosi dvi duonelės (apie 17 cm skersmens). Tešlą palikau pakilti mažiausiai 3 valandas.

Iš tešlos  reikia formuoti papoltelį rankomis (aišku galima ir kočioti kočėlu), viduryje pabarstyti tarkuoto (burokine tarka) sūrio mišinį, suimti kraštelius (į krepšelį), tada vėl suspausti į paplotėlį, paviršių aptepti kiaušinio sumaišyto su šlakeliu vandens mišiniu ir užbarstyti truputį to pačio sūrio mišino ir druskos.

Kepti 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Skaniausia valgyti dar šiltą

Reklama

2 komentarai apie “Chačapuri

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s