Skumbrės užtepėlė

Skumbre

Šlovė žuviai! Vasaros sezonu vizitai į pajūrį primena apie rūkytas žuvies gėrybes. Kaip doras lietuvis, mes iš pajūrio irgi parsivežame rūkytą karšį ar karpį, ešeriuką ir, iš tiesų, vieną valgyti ją skaniausia. O pavyzdžiui karšto ar šalto rūkymo skumbrė – tokia žuvis, kuri viena pabodus nuo vaikystes, tad bandymas – skumbrės užtepėlė, tikrai nustebinus savo skoniu.

Paruošti reikės:

  • šalto arba karšto rūkymo skumbrės
  • karnišonų (bet kokių kitų marinuotų agurkėlių)
  • svogūnų laiškų
  • varškės sūrelio (naudojau philadelphia)
  • šviežių petražolių ar krapų
  • druska, pipirai
  • rasvų pipirų

Karnišonus, svogūnų laiškus, šviežias petražoles susmulkinau, įmaišiau į skumbres gabalėlius, pagardinau druska (jei žuvis sūri, druskos geriau nedėti) ,maltais pipirais ir sumaišiau su varškes sūreliu. Svarbu viską gerai susmulkinti ir sumaišyti, kad gautųsi vientisa masė. Valgėme su šviesia pakepinta duonele.

Advertisements

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s