Vištienos suktinukai su alyvuogėmis

vistienos suktinukai

Nesitikėkit, kad čia bus įprasti vištienos suktinukai, jie bus, bet šiek tiek kitokie – šį kartą sužavėti ispaniškos receptų knygos, bandom šį užkandį. Paruošti gal šiek tiek užtruksite, bet bus verta,  nes kartais ant užkandžių stalo mėsos mėgėjams pritrūksta kažko “mėsiško”, nors vištienai mėsos statusas nepasiekiamas, bet puikiai pasitarnauja dėl lengvo sotumo bruožo.

Paruošti reikės:

  • 4 gabalėlių vištienos krūtinėlių
  • 110 gr. džiovintų juodųjų alyvuogių aliejuje
  • 140 gr. sviesto
  • 4 šaukštų smulkintų petražolių
  • 2 šaukštų aliejaus

Smulkiai supjaustytas alyvuoges sumaišome su petražolėmis ir sviestu iki bendros masės. Vištienos krūtinėlę supjaustome plonais kepsneliais, naudojant maistinę plėvelę (tarp dviejų plėvelės gabalėlių įdedame vištienos kepsnelius), gerai išmušame paukštieną. Kiekvieną gabalėlį padengiame alyvuogių ir sviesto mase ir susukame į ritinėlį, persmeigiam mediniu pagaliuku. Gražiai (viena šalia kito) ritinėlius išdėliojame į gilesnį kepimo indą, apšlakstome aliejumi (galima naudoti, kuriame buvo alyvuogės), pagardiname druska, pipirais ir kepame orkaitėje apie 25-30 minučių 200 laipsnių karščio orkaitėje. Iškeptus ritinėlius supjaustome kelių centimetrų storio gabalėliais, apliejame ištirpusiu sviestu iš kepimo indo ir skanaujame dar šiltus.

 

 

Advertisements

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s