Pomidorinė duonelė

pomidorine duona

Pomidorai, pomidorai, pomidorai… Kada jų derlius ant nosies, kartais sunku prigalvoti, kaip ir su kuo juos valgyti. Vienas iš paprastenių pomidorų mėgėjų užkandžių – ispaniška pomidorų duonelė.

Užkandžiui paruošti reikės:

  • gerai prinokusių pomidorų
  • alyvuogių aliejaus
  • mėgstamos šviesios duonelės
  • česnako
  • druskos ir pipirų

Pomidorams nulupu odelę, susmulkinu iki vientisos masės (paprasta ir greita su elektriniu trintuvu). Gautą masę pagardinu druska, juodaisiais grūstais pipirais, ypač tyru alyvuogių aliejumi. Mėgstamą šviesią duonelę pašildau orkaitėje (supjaustau riekelėmis, įmetu ant grotelių į orkaitę ir kelias minutes palaikau ant  180 laipsnių karščio  arba pakepinu sausoje keptuvėje ant stiprios ugnies).

Ant duonos riekutės tepu pomidorų tyrę ir užbarstau smulkiais česnako gabalėliais. Puikiai tiks prie įvairių salotų.

Advertisements

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s