Virtiniai su mėlynėmis

saltanosiai

Vaikyste kvepiantys virtinukai su mėlynėm, kurie palieka mėlynus pirštų galiukus ir liežuvį, tikras vasaro sezono hitas. Mūsų namuose mėlynių sezonas laukiamas ypatingai dėl šių virtinukų, kitiems žinomų kaip šaltanosių. Kokie turi būti tikri šaltanosiai pasakytų kiekvienas – tokie, kokius ruošia mama ar močiutė. Man svarbu, kad viduje sprogtų mėlynė ir traškėtų užbarstyto cukraus granulės ant dar garuojančių virtinukų. Ilgai ieškotas tešlos ruošimo receptas, labiausiai prigijo šitas, kada paragauji ir skonis nuneša į vaikystę.

Virtinukams paruošti reikės:

  • 1,5 stiklinės miltų
  • 1 kiaušinis
  • šaukštas aliejaus
  • 0,5 stiklinės karšto vandens
  • 2 stiklinės mėlynių
  • 4 šaukštai cukraus

Tešsaltanosiai1lą paruošiu iš miltų, kiaušinio, šaukšto aliejaus, viską užpilu karštu vandeniu ir gerai išminkau. Uždengtą tešlą palaikau apie 30 minučių. Tuomet iš tešlos iškočioju kelių milimetrų storio vienodus skrituliukus ir į vidurį dedu mėlynių, sumaišytų su cukrumi. Verdu apie 3-4 minutes, priklausomai nuo tešlos storio.

Svarbiausia – prieš valgant užbarstyti cukrumi.

 

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s