Užkeptos midijos

Midijos orkaiteje

Jūros gėrybių ruošimo pagrindinė taisyklė – neperkepti, nepervirti atrodo, šiam užkandžiui negalioja, tad nusiteikite traškiai plūtelei prakandus, pajusti jūros kvapą ir nudžiuginti skonio receptorius oranžine midija. Itališkas užkandis pas mus ant stalo atkeliavo iš dovanotos knygos, idealiai tinks puikiam vakarui su taure šampano ar vyno.

Paruošti reikės:

  • apie 1 kg midijų
  • 40 gr. baltos duonos džiūvesėlių
  • 3 šaukštai kapotų petražolių
  • alyvuogių aliejaus
  • 2 maži svogūnai
  • 1 česnako skiltelė
  • 30 gr. kietojo sūrio
  • 50 ml. baltojo vyno
  • 1 citrinos sutarkuota žievelė
  • druska ir pipirai

Midijas su geldelėmis nuvalykite, paruoškite virimui (pašalinkite nuo geldelių nešvarumus, atsivėrusias – išmeskite). Giliame puode pakaitintame aliejuje pakepinu smulkiai supjaustytus svogūnėlius, česnako skiltelę. Po 2-3 minučių sumetu midijas, supilu vyną ir ant kaitrios ugnies verdu apie 3 minutes, kol geldelės atsidarys. Jei liko neatsivėrusių – išmeskite. Tuomet vieną geldelės dalį (tuščiąją) atskirkite nuo kitos. Pasiruoškime mišinį midijų užkepimui: džiūvesėlius, petražoles, sūrį, citrinos žievelę ir 3 šaukštus nuoviro sumaišykite, įberkite druskos ir pipirų. Į kiekvieną geldelę su midija pridėkime džiūvesėlių mišinio, apšlakstykime alyvuogių aliejumi ir kepame orkaitėje  2-3 minutes 180 laipsnių temperatūroje.

 

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s