Velykų hitas – naminis majonezas

majonezas

Parduotuvių lentynos lūžta nuo majonezo rūšių, galima rinktis ir su įvairiais pagardais, priedais, riebesnį ar mažiau riebų, sveikesnį ar ekologiškesnį, bet ne vienas parduotuvėje esantis majonezas neprilygs gamintui namie, ypatingai, kai jį nori naudoti Velykų mišrainėms ar ragauti su margintus kiaušinius. Nustebinkite save ir kitus su indeliu naminio majonezo.

Majonezui pagamintis reikės:

  •  2 kiaušinių trynių
  •  150 ml aliejaus
  •  šaukštas citrinos sulčių
  •  šaukštas garstyčių (geriausia Dižono garstyčių)
  •  druskos, grūstų juodųjų pipirų

Svarbiausia visus produktus naudoti kambario temperatūros. Kiaušio trynius idealiai atskiriame nuo baltymo, didesniame inde juos sumaišau su šaukštu garstyčiu ir gerai išplaku, tuomet pamažu pilu aliejų (labai lėtai ir siaura srovele), nuolat maišant. supylus pusę aliejaus, įspaudžiu citrinos sultis ir pagardinu druska bei pipirais ir toliau intensyviai maišant pilu aliejų.
Majonezo skonis priklausys nuo to, kokį aliejų naudosite. Galima maišyti:dalis alyvuogių aliejaus, dalis saulėgražų. Tamsesnis aliejus suteiks tamsesnę spalvą. Jei mėgstate majonezą su priedais, galima gardinti krapais, petražolėmis ar kitomis mėgstamomis žolelėmis.

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s