Šokoladinis sufle

sokoladinis sufle

Dar vienas desertas, kur visą stebuklą sukuria kiaušiniai – prancūziškasis sufle, kurio receptų ir atmainų begalė ir kur labai svarbi kiekviena kepimo minutė ir kepimo temperatūra. Mano vaizduotėje sufle – tamsaus juodo šokolado virto realybe.

4 nedideliems indeliams paruošti reikės:

  •  2 kiaušinių
  •  apie 70 gr. juodojo šokolado
  •  1 šaukštas riebios grietinėlės
  •  rudojo cukraus
  •  sviesto

Šokoladą ištirpdžiau dubenyje ant karšto vandens garų puodo. Kiaušinių trynius atskyriau nuo baltymo, trynius ir grietinėle įmaišiau į ištirpintą šokoladą, tada atsargiai įmaišiau iki standžių putų išplaktus baltymus. Gautą masę supilsčiau į karščiui atsparius indelius (svarbu nepripilti sklidinai), pateptus sviestu ir apibrastytus ruduoju cukrumi (stengiaus, kad cukrus tolygiai pasiskirstytų po visas indelio sieneles). Kepiau apie 12-15 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Sufle iškilo, tapo pūrus, o konsistencija – su oro burbuliukais.

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s