Sicilietiški makaronai

Makaronai Sicilietiskai

Šio recepto iš Sicilijos visgi neparsivežėm, nors tikėtina, kad būtent tokį būtų galima ten rasti, kur baklažanai su pomidorais ar įvairiai gruzdinti karaliauja Viduržemio jūros regiono virtuvėje. Ten ragauti spaghetti su juodųjų sepiju rašalu paliko didelį vaizdinį ir skonio įspūdį, bet šįkart mūsų virtuvėje bandymas vieno amerikietiško televizijos šou virtuvės šefo, kilusio iš Sicilijos, makaronai su baklažu padažu ir gruzdintais baklažanais. Skamba lyg sviestas sviestuotas, tačiau skirtingai paruošti baklažanai dera vienas su kitu lyg skirtingi ingridientai.

Gruzdintiems baklažanams paruošti reikės:

  •  nulupto pusės baklažano, pjaustyto riekelėmis
  •  druskos
  •  kiaušinio
  •  miltų
  •  džiūvesėlių
  •  alyvuogių aliejaus

Nuluptą baklažaną, supjaustėm reikėlėmis ir gausiai užbarstėme druska, palikom apie valandą sūrime. Po to įkaitintame aliejuje kepėme kiekvieną riekelę paeiliui apvoliojant miltuose-kiaušinio plakiny-džiūvesėliuose. Kepėme įkaitintame aliejuje, porą kartų apverčiant, baklažanai greitai apskrudo. Iškeptus palikome nuvarvėti.

Makaronų padažui paruošti reikės:

  • 1 svogūno
  • 1 baklažano supjaustyto kubeliais
  • konservuotų pomidorų tyrės
  • druskos
  • cukraus
  • juodųjų pipirų
  • keletos baziliko lapelių
  • 2 česnako skiltelių

Įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu alyvuogių aliejaus pakepinau svogūną, pjaustytą griežinėliais, vėliau suverčiau baklažanų kubelius pamirkusius druskoje ir kepiau, kol baklažanai stipriai suminkštėjo (apie 5-7 minutes). išspaudėme česnaką, supylėme porą stiklinių konservuotų pomidorų tyrę (pasatą) ir ant mažesnės ugnies kaitinome, kol masė tapo klampi, pagardinau druska, grūstais pipirais, šaukšteliu rudojo cukraus, pabarstėme smulkintais bazilikais.

Makaronų pateikimas:
Išvirtus mėgstamos formos makaronus suvertėme į baklažanų ir pomidorų masę, gerai išmaišėme ir ant viršaus sudėjome juostelėmis pjaustytus gruzdintus baklažanus.

Advertisements

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s