Paštetas

pastetas 3

Man paštetas siejasi su šventiniu užkandžiu ant šviežios kvepiančios duonelės, o vaikystėje močiutės ruoštas paštetas Velykoms ar Kalėdoms visada įkvėpdavo šventinę nuotaiką, vat todėl ir dabar norėjos atgaivinti primirštą tradiciją gaminti paštetą namuose. Šįkart negaminsiu dideliu delikatesu laikomo prancuzų sukurto ir ilgą istoriją turinčio žąsų kepenėlių pašteto, gal tik ne šį kartą.. O jei jums ir nėra jokios nostalgijos naminiui paštetui, siūlau išbandyti paprastą vištų kepenėlių pašteto receptą kaip karališko stalo atribiutą.

Paštetui reikės:

  •  apie 1 kg vištienos kepenėlių
  •  1 svogūno
  •  1 skiltelės česnako
  •  1 arbatinio šaukštelio kaparėlių
  •  6 valgomųjų šaukštų sviesto
  •  40 gr. brendžio
  •  čiobrelių, druskos, juodųjų pipirų
  •  40 ml. grietinėlės
  •  saujos smulkintų pistacijų

Vištienos kepenėles (svarbu, kad būtų nupjautos plėvelės) mirkiau per naktį piene, bet užtenka tam ir poros valandų. Keptuvėje išlydžiau šaukštą sviesto ir apkepiau smulkintus svogūnus. Kai jie skaniai pagelto, sudėjau kepenėles (svarbu, kad kepenėlės visos liestųsi prie keptuvės ir neliptų viena ant kitos) ir iš abiejų pusių kepiau po 2-3 minutes. Kai kepenėles įgavo rusvą spalvą, subėriau kaparėlius, išspaudžiau česnaką, įbėriau žiupsnelį šviežio čiobrelio ir dar pakepinau apie 1 minutę, tuomet nuėmus nuo ugnies, įpyliau brendžio ir tada kepiau apie 2 minutes ant didelės ugnies, kol skysti virto sirupu. Kai viskas atvėso su elektriniu trintuvu sutryniau visą masę, įdėjau likusį sviestą, grietinėlę ir smulkintas pistacijas. Pagal skonį įbėriau druskos ir maltų juodųjų pipirų.

pastetas

Advertisements

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s