Panna cotta

Panna cotta 2

Dar vienas Itališkas stebuklas pagaminamas per kelias akimirkas, tiesa, pakentėti iki valgymo malonumo – teks, šaldytuve jis stingsta gana ilgai. Galite pasidaryti iš vakaro ir kitą dieną jis bus puikus, o jeigu dar turite močiutės uogienes ar šaldytų uogų, patikėkit bus už viską geriau. Artėjančių Vėlykų proga nustebinkite namiškius lengvu desertu – Panna Cotta. Paprasta padaryti stiklinėse, ledainėse ar net vienkartiniuose indeliuose, kur drąsiai galite nusinešti į svečius, jeigu tik norite sulaukti pagyrų.

Desertui paruošti reikės:

  •  200 ml riebios greitinėlės
  •  200 ml pieno (jei norite riebesnio deserto – pieno naudokite mažiau ir atvirkščiai)
  •  1 vanilės ankštis
  •  100 gr cukraus
  •  4 arbatiniai šaukšteliai želatinos (arba vadovaukitės instrukcija, nurodyta ant želatinos pakuotės)

Želatiną paruošiame naudojimui (užpilame šaltu vandeniu ir paliekame kol išbrinks). Puode užverdame grietinėlę su vanilės anktšties sėklomis, cukrumi. Kitame puode pašildome pieną, į jį sudedame išbrinkusią želatiną, gerai išmaišome. Abu mišinius gerai išmaišome kartu, supilstome į norimus indelius ir paliekame atvėsti kambario temperatūroje 1-2 valandas, po to šaldome šaldytuve apie 4 valandas.Patiekti galima su įvairais priedais, kad būtų gaiviau rekomenduoju rūgštesnes uogas, vaisius ar uogiene. Šį kartą patiekiau su spanguoliu uogiene ir juodu šokoladu.

Advertisements

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s