Omletas frittata

Fritata 2

Ir vėl Italija..šį kartą omletas, kurį galima gaminti su įvairiausiais priedais, skaniausia mums su “žalėsiais” – cukinija, brokoliais, smidrais, žirneliais. Tai dar vienas patiekalas, kada nereikia stovėti prie keptuvės, o orkaitėje kylant frittatai, gali sau leisti mėgautis rytiniu kavos puodeliu. Idealus lėtų savaitgalių pusryčių patiekalas, išvaizdžiai keliantis apetitą ir gerai nuteikiantis saulėtą rytą.

Frittatai su brokoliais ir pievagrybiai pagaminti reikės (2 asmenims):

  •  4 kiaušinių
  •  saujelės brokolių
  •  saujelės tarkuotos cukinijos
  •  3-4 pievagrybių
  •  saujos kietojo sūrio
  •  druska, juodieji pipirai
  •  šaukštas aliejaus

Brokolius, pievagrybius pakepinu sausoje keptuvėje. Atskirame inde suplaku kiaušinius, pagardinu druska, juodaisiais pipirais, sudedu sutarkuotą cukiniją (sutarkuotą cukiniją apibrastę druska, po kelių minučių nusunkite išsiskyrusias sultis), įtarkuoju kietojo sūrio. Kiaušinių plakinį supilu į karščiui atsparų indą, ant viršaus išdėlioju pievagrybius ir brokolius. Įkaitintoje 180-200 laipsnių orkaitėje, kepa apie 10 minučių. Prieš valgant patikrinu mediniu pagaliuku ar peiliu, ar omletas iškepęs.
Mėgstantiems aštriau, frittata tinkama pagardinti čili pipiriuku.

Fritata 3

Advertisements

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s