Lašišos carpaccio

lasisos carpacio3

Lašiša – tobula žuvis, ją paruošti valgymui nesudėtinga, o tiesiog idealu valgyti žalią. Anksčiau lašišos carpaccio ruošdavau tik su druska ir citrinos sultimis, tačiau išbandžius Jamie Oliver siūlomą Švedišką lašišos ruošimo būdą – lašiša Gravlax (http://www.youtube.com/watch?v=nBnMshiQya0), kur lašiša ruošiama su krienais, šviežiu burokėliu, degtine ir krapais, šiam receptui tiesiog negaliu atsispirti. Nes jis iš tikro tobulas: burokėlis gražiai nudažo lašišos juostą, krapai suteikia gaivumo, o krienai, kaip rašiau anksčiau, geriausias lašišos draugas. Tačiau dalinuos truputį supaprastintu variantu (kadangi ne visada po ranka turiu burokėlį ar šlakelį degtinės).

Lašišai paruošti reikės:

  •  lašišos juostos su oda
  •  jūros druskos
  •  arbatinio šaukštelio rudojo cukraus
  •  pusės citrinos sulčių
  •  ryšulėlio šviežių krapų
  •  arbatinio šaukštelio krienų
  •  rozmarino šakelės

Padažui paruošti reikės

  • krienų
  • garstyčių
  • natūralaus jogurto
  • citrinos sulčių
  • juodųjų pipirų

Lašišos file didelėje plokščioje lėkštėje pasūdau (daug druskos), apibarstau ruduoju cukrumi, išspaudžiu citrinos sulčių, sudedu susmulkintus krapus, rozmariną, krienus. Gerai paskirstau visą masę ant lašišos, uždengiu maistine plėvele ir prislėgiu laikau šaldytuve apie parą.
Valgymui – lašišą atskiriu nuo odos, supjaustau plonais griežinėliais, dėlioju lėkštėje, apibarstau krapais, kaparėliais, kietojo sūrio gabalėliais, apšlakstau alyvuogių aliejumi ir paruošiu padažą: porą šaukštų natūralaus jogurto įmaišau arbatinį šaukštelį krienų, garstyčių, įspaudžiu citrinos sulčių, įberiu juodųjų pipirų.
Lašišos carpaccio idealiai tinka su traškia duonele.

Lasisos carpacio

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s