Kriaušių ir pistacijų pyragas

kriausiu pyragas 2

Šį pyragą galėtume pavadinti Tikru pyragu, kuris savyje turi keletą skirtingų skonių: migdolų sotumo, kriaušių ir citrino gaivumo, medaus saldumo,sūrių pistacijų traškumo ir paragavus dar šilto pyrago pasijunti nugalėtu šių skonių gausybe. Receptas rastas Jamie Magazine pavasario žurnale prie 100 kitų receptų, patraukė dėmesį savo skania spalva, nors iš pradžių atrodė reikalaujantys daug darbo, bet buvo verta laukti. Lėtam savaitgaliui paįvairinti ir pyragų skonių bagažui praturtinti – kriaušių ir pistacijų pyragas!

Pyragui paruošti reikės:

  •  215 g. nesaldaus sviesto
  •  230 g. rudojo (pagal originalų receptą Muscavado cukraus)
  •  2 didelių kriaušių
  •  3 kiaušinių
  •  200 g.miltų
  •  100 gr. smulkintų migdolų riešutų
  •  120 ml. grietinėlės
  •  3 valgomieji šaukštai medaus
  •  1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių
  •  100 gr. smulkintų pistacijų

Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių kartu su 20 cm skersmens kepimo indu ir supjaustykite kriaušes greižinėliais. Tuo tarpu keptuvėje ištirpinau 30 gramų cukraus su 15 gramų sviesto, kol cukrus ištirpo ir tapo karameline mase, kurią reikia supilti į įkaitinto kepimo indo dugną ir išdėlioti kriaušes. Kol kriaušės “leidžia“savo sultis į karamelę, atskirame inde likusį sviestą kartu su cukrumi gerai išsukau, įmušiau 3 kiaušinius ir visą masę supyliau į miltų ir migdolų mišinį.Tešlą gerai išmaišiau iki vientisos masės, tuomet letai supyliau grietinėlę. Gauta mase lėtai padengiau kriaušes ir kepiau apie 50-60 minučių, kol pyragas gražiai pageltonavo. Apie 30 minučių pyragą palikau atvėsti, o tuomet atsargiau apverčiau kriaušėmis į viršų ant lentelės. Pyrago viršų reikia aplieti keptuvėje ištripintu medumi ir citrinos sulčių mišiniu. Pagrindinis paskutinis akcentas – skaldytos pistacijos.

kriausiu pyragas

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s