Dorada su paprika

dorados

Pasiilgus žuvies, parduotuvėje už akių užkliuvo dorados, puikus pasirinkimas, mėgstantiems jūrines baltos “mėsytės“ neriebias žuvis, turinčias mažai smulkių kaulų. Ant Viduržemio jūros regiono stalų doradas galima rasti įvairiuose pavidaluose, jų skonis ypatingai sodrus, kad nereikia papildomai daug indėlio padaryti šią žuvį skania. Pas mus ji – su petražolėmis ir saldžiąją paprika.

Paruošimui reikės:

  •  2 doradų
  •  ryšulėlio pertražolių
  •  2 saldžiųjų nedidelių paprikų
  •  druskos, pipirų mišinio
  •  pusė citrinos
  •  aliejus
  •  arbatinis šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių

Nors daugelis doradas kepa su galvomis, mes šį kartą jas ruošėme be jų. Išvalius žuvis, įstrižai įpjovėme ir įtarpelius įspraudėme smulkintas petražoles. Paprikas susmulkinom, sumaišėme su petražolėmis, druska, 5 pipirų mišiniu, aliejumi, saldžiosios paprikos milteliais, sudėjome į karščiui atsparų indą, ant viršaus uždėjome doradas, porą skiltelių citrinos, apšlakstėme aliejumi, citrinos sultimis ir kepėme apie 30 minučių 180 laipsnių karščio orkaitėje.

Dorada

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s