Tiršta pomidorų sriuba

Pomidoru sriuba

Man labai patinka greitai ir paprastai paruošiamos sriubos, mūsų namuose sriuba valgoma dažniausiai tada, kai nenori laukti, kol patiekalas virs, keps troškinsis, todėl dažniausiai atkreipiu dėmesį į sriubų receptus, kurios ruošiamos greitai. Vienas iš tokių iš gautos dovanų knygos.

Sriubai pagaminti reikės:

  • Konsevuotų luptų pomidorų aba šviežių pomidorų
  • 1 didelio svogūnų
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 didelė morka
  • 1 saliero stiebas
  • alyvuogių aliejaus
  • pasata ar pomidorų tyrės
  • cukrus, druska, juodieji pipirai, balzaminis acta

Skiltelę ar dvi česnako, vieną svogūno galvą, saliero stiebų (nebūtina, jei neesate saliero gerbėjai), vieną morką susmulkiname, pakepiname porą minučių puode su keliais šaukštais aliejaus. Suverčiame konservuotus pomidorus, kelis šauktus pomidorų tyrės arba pusę puodelio pasatos, pagardiname druska, pipirais, jei norisi aštrumo – čili pipiru, taip pat šaukšteliu cukraus. Kai viskas užverda ir tampa jums mėgstamu skoniu, sutriname su blenderiu (trintuvu) iki norimos konsistencijos. Aš mėgstu įlašinti kelis lašus balzaminio acto. Patiekiame su naturaliu jogurtu (šį kartą natūralų jogurtą sumaišiau su pelėsiniu sūriu) bei baziliko lapeliais.

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s