Šonkauliukai

sonkauliukai 3

Dar viena dovanota kulinarinė knyga mūsų virtuvės bibliotekoje – Gerard Depardieu Gurmano knyga, kuri prasideda įkvėpiančiai skambančia įžanga, kur pritarsiu ir aš, kad “maistas priklauso ir nuo žmogaus dvasinės būsenos. Gera ar bloga virėjo nuotaika tikrai paveikia patiekalo skonį”, todėl niekada iš savęs nereikalauju ruošti maisto tada, kai nesijaučiu galinti įdėti dalį savęs. Va todėl kartais tas pats patiekalas gaminamas pagal tą pačią rceptūra gaunasi ne toks..
Šios knygos turinys labiau tiktų tiems, kurie gyvena ten, kur gali nusipirkti šviežių sardinijų, tuno ar šukučių, bet Gerard mylintis produktus, kurie auga už durų (visi produktai švieži ir išauginti ten, kur gyveni) nepamiršta patiekalų ir mėsos mėgėjams. todėl laikantis jo filosofijos, gaminame iš šios knygos puslapių, kur patiekalus sudaro produktai, augantis pas mus. Geros kiaulienos rasti galima ir pas mus, tad šiam kartui ne kartą išbandyti kiaulienos šonkauliukai su medumi ir prieskoniais.

4 porcijoms paruošti reikės:

  •  1 kg kiaulienos šonkaulių
  •  125 g. medaus
  •  60 ml. sojų padažo
  •  20 ml chereso acto
  •  20 gr. tarkuotos imbiero šaknies
  •  0,5 šaukštelio bulvių krakmolo
  •  druskos, grūstų juodųjų pipirų
  •  oi žiupsnelį maltų kmynų, cinamono, cukraus pudros
  •  1 stiklinės vištienos sultinio

Pirmiausia paruošiame marinatą: medų, sojų padažą, actą, tarkuotą imbierą, bulvių krakmolą, druską ir pipirus gerai sumaišome. Šonkaulius supjaustome ir sudedame į marinatą, laikyti pie 30 minučių karts nuo karto pavartant šonkauliukų gabalėlius. Po laiko šonkauliukus išimti iš marinato, apibarstyti cukraus pudra, cinamonu ir maltais kmynais ir vėl sudėti į marinatą. Tuomet prasideda kepinimo procesas prieš pašaunant į orkaitę: įjungiame orkaitę 240 laipsnių kaitrą, o tuo tarpu į įkaitintą keptuvę dedame nuvarvintus šonkauliukius ir apkepam visas puses po 5 minutes. Po to supilam stiklinę sultinio, porą šaukštų marinato ir troškinti dar apie 5 minutes. Skardoje išdėliojame šonkaulius ir užpilę likusią dalį marinato, kepame apie 20 minučių, kol šonkauliai apskrunda. Šonkaulius Gerard Depardieu siūlo patiekti su marinatu, kuriame kepė šonkauliai orkaitėje, tik reikia jį pašildyti keptuvėje ir dar pagardinti druska ir pipirais, o garnyrui – ryžiai.

 

Sonkauliai 1

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s