Pacha

Pacha 2

Artėjant įvairioms tradicinėms šventėmis, atsiranda noras pagaminti kažką labiausiai atspindintį tos šventės nuotaiką ar garsų savo istorija tai šventei. Velykinis varškės desertas Pascha dažniausiai žinomas kaip rusų tradicinis Velykinis patiekalas, tačiau informacijos apie šį patiekalą galima rasti ir tarp žydiškų ir kitų ortodoksų receptų. Paschos receptų radau labai daug ir įvairių, mano išbandytas šis:

Desertui paruošti reikės:

  •  400 gr. riebios varškės
  •  80 -100 gr. grietinėlės sviesto
  •  50 gr. cukraus pudros
  •  Arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
  •  Pusė citrinos sulčių
  •  Tarkuotos pusės citrinos ir pusės apelsino žievelių
  •  1-2 kiaušinio tryniai
  •  100 gr. riebios grietinėlės
  •  50 gr. Cukraus
  •  Įvairių riešutų, džiovintų vaisių, aguonų ir pan.

Varškė labai gerai išsukama (galima naudoti ir virtuvinį kombainą/blenderį) su sviestu, cukraus pudra, vaniliniu cukrumu, citrinos sultimis ir tarkuotomis žievelėmis.Kiaušinio tryniai su cukrumi išplakami iki putų ir supilami į užvirintą ir atvėsintą grietinėlę. Kad ši masė sutirštėtų reikia maišyti (apie 20 min.) virš puodu su verdančiu vandeniu. Po to indą su greitinėle ir kiaušinio tryniu įstačius į šaltą vandenį atvėsinti. Vietoj šios masės galima naudoti sutirštintą pieną ir želatiną.Atvėsintą masė supilama į varškės plakinį, sudedami išmirkyti riešutai, džiovinti vaisiai. Gauta galutinė masė sudedame į norimą formas ir šaldoma šaldytuve apie 24 valandas.

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s