Naminis sviestas

sviestas

Parduotuvėse, turguje galima rasti begalę įvairaus riebumo ar skonio sviesto, turiu keletą mėgstamų greitinėlės skonio sviesto rūšių, kurias  mūsų virtuvėje daugiausiai naudoju įvairiems kepiniams.  Kai “pasigavau” mintį, kad duona su sviestu – pats pasparsčiausias užkandis, galintis atgimti įvairiausiais skoniais, pabandžiau jį pasigaminti namuose ir pasirodė labai paprasta. Kol kas pradėjau nuo paprasčiausių priedų – įvairių žolelių, bet ketinu sviesto gardinimo odisėją tęsti ir toliau, išbandant įmantresnius priedus.

Sviesto paruošimas ypatingai paprastas: grietinėlę (kuo riebesnė tuo geriau) plakti elektriniu maišytuvu, kol sutirštės iki sviesto konsistencijos ir išsiskirs pasūkos, man tai užtrunka apie 5-7 minutes. Pasūkas nupylus ir sviestą suminkius į vieną gabalėlį, patarčiau, užpilti šaltu vandeniu ir minkyti sviesto gniutulėtį vandenyje, paminkius, vandenį nupilti ir vėl užpildyti švariu, tą pakartojau kelis kartus, kol vanduo nesidarė balsvas, o liko švarus.

Sviestas, sprendžiant iš skonio, gavosi riebus, todėl jį gardinu šviežiomis ar džiovintomis petražolėmis, raudonėliu, čiobreliu, išspausto česnako skiltele, druska ir grūstais pipirais.

sviestas2

Advertisements

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s