Migdoliniai sausainiai

migdoliniai sausainiai 2

Migdoliniai sausainiai ar džiūvesėliai su migdolais? Itališki cantuccini ar biscotti? Deserto pavadinimai skamba kur kas sudėtingiau nei reikia įgūdžių jiems paruošti. Kalėdinė dovana – itališko maisto receptų knyga pasitarnavo šįkart ruošiant ilgai negendančius ir laikyti sandarioje dėžutėje galimus migdolinius sausainėlius.

Sausainiams reikės:

  • 250 g. migdolų be žievelės
  • 200 g. miltų
  • 175 g. smulkaus cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • pusės šaukštelio cinamono
  • 2 kiaušiniai
  • 2 arbatiniai šaukšteliai vanilės ekstrakto

Pirmiausia nulupom migdolų žievelės (valandai palikome karštame vandenyje, taip žievelė nusilupo paprasčiau), dalį riešutų susmulkinome (sukapoti, o ne smulkinti), dalį palikome sveikų. Sumaišėme miltus, cukrų, kepimo miltelius, sudėjome migdolus ir įmaišėme į kiaušinio ir vanilės ekstrakto plakinį. Tešla gavos kietoka, padalinom į du gabalus ir sufomavome dvi pailgas tešlos dešras, apibarstėme miltiniu cukrumi ir įkaitintoje 160 laipsnių orkaitėje kepėme apie 20-25 minutes, truputį atvėsus dešras supjaustėme griežinėliais ir kepimo popieriaus išklotoje skardoje kepėme apie 10-15 minučių (160 laipsnių karštis), kol apskrudo ir apžiuvo.

migdoliniai sausainiai

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s