Lašiša orkaitėje

Lasisa orkaiteje 2

Lašiša – žuvis, kurią iš tiesų labai sunku sugadinti, bet tai nereiškia, kad reiktų stengtis tą padaryti. Paruošti kuo paprasčiau, kad išliktų tikrasis rausvosios žuvies skonis.

Gaminant lašišos patiekalus, nepersistenkite – nenaudokite daug aliejaus, negardinkite įmantriais prieskoniais, neperkepkite, (lašišą galima valgyti ir žalią, bet apie tai kitąkart..). Galėčiau surasti dar daug “ne” ko nedaryti su lašiša, bet tiesiog pasakysiu paprastai, geriau nedarykite nieko ir iškepsite ją nuostabiai, arba pavokite šį receptą iš mūsų kaip ir mes pavogėm dalį jo iš kažko. Maiste – svarbiausia dalintis, tada jis skaniausias.

Lasisa orkaitejeŠį kartą kepsneliais pjaustytą lašišą marinavau su citrinos sultimis ir krienais ( jie stipriai draugauja su lašiša), pagardinau druska ir grūstais pipirais, krapais. Kitą dieną kepiau pridėjus įvairių šviežių žolelių (čiobrelių, rozmarino, petražolių), apšlaksčiau citrinos sultimis, įmečiau kelis kaparėlius ir kepiau apie 20-30 minučių sausame kepimo inde.

 

Advertisements

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s