Kreminė burokienė

IMG_3519

Daugelis įpratę prie tradicinės burokėlių sriubos – barščių, aš taip pat, tačiau kartą paragavus viename restorane tirštos trintos burokėlių sriubos, neatsispyriau norui tą paruošti pati. Restorane išsiklausinėjus pagrindinių ingridientų,pasiskaičius keletą recpetų internete, pabandžiau sąvajį kreminės burokienės variantą.

Sriubai paruošti reikės:

  •  2 didelių morkų
  •  1 didelio svogūno
  •  3-4 virtų burokėlių
  •  apie 100 gr. sūrio su mėlynuoju pėlėsiu
  •  alyvuogių aliejaus, balzaminio acto,
  •  druskos, pipirų, petražolių, čili pipiro

Stambiai supjaustytas morkas ir svogūnus pakepinti giliame puode aliejuje. Pagardinti druska, juodaisiais grūstais pipirais, čili pipiru, supilti apie pusę litro daržovių sultinio ir sudėti virtus burokėlius. Virti kol viskas suminkštės, tuomet sutrinti visą masę iki norimos konsistencijos, įpilti šlakelį balzaminio acto, kad neliktų burokėlių saldumo. Pagardinti sūriu su mėlynuoju pėlėsiu, viską gerai išmaišytis. Skaniausia valgyti su šviežia, pakepinta duonele.

Advertisements

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s