Kalmarų sriuba

Kalmaru sriuba

Mūsų virtuvėje dažniausiai karaliauja patiekalai iš produktų, kurie gyvena Lietuvoje, bet kartais atsispirti nors ir ne ką tik iš jūros ištrauktoms jūros gėrybėms – tiesiog sudėtinga, todėl tądien virtuvėje pakvimpa provanso žolelėmis ir nusikeliam į mėgstamus Viduržemio jūros regionus. Vienas iš greitųjų tokių patiekalų – kalmarų sriuba.

Paruošti sriubai reikės:

  •  2 kalmarų filė
  •  1 didelė morka
  •  1 svogūnas
  •  pusė paprikos
  •  1-2 skiltelės česnako
  •  konservuotų pomidorų arba pasatos

Įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu alyvuogių aliejaus pakepinu tarkuotą morką, kubeliais supjaustytą papriką, smulkintą svogūną, česnako skilteles, šviežias ar džiovintas žoleles (rozmariną, raudonėlį), sumetu kalmarų file, supjaustytą žiedais. Pakepinus keletą minučių kalmarus su daržovėmis, suverčiu viską į puodą, supilu pusė litro pasatos ar skardinę konservuotų smulkintų pomidorų, nepilną stiklinę vandens arba sultinio. Sriubą pagardinu druska, grūstais pipirais, žiupsneliu cukraus.

Valgom su traškia duonele ar kepta kukurūzų koše. Itališka kepta kukurūzų duoną paruošti reikės:

  •  1 litro vandens
  •  200 g. kukurūzų košės
  •  25 g. sviesto
  •  saujelė petražolių
  •  žiupsnis pankolių sėklų
  •  druska, pipirai aliejus

 

Kalmaru sriuba 2Viriau kukurūzų košę, kol tapo tąsi ir lipni, vėliau įmaišiau sviestą, pankolių sėklas, petražoles ir supylus į karščiui atsparią formą, išteptą aliejumi, palikau atvėsti. Sukietėjusią košę supjausčiau juostelėmis ir kepiau orkaitėje kol apskrudo.

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s