Grikių blyneliai

Grikiu blyneliai 2

Daugeliui grikiai asocijuojasi kaip grikių košė su sviestu, pieniška grikių sriubytė ar tiesiog garnyras. Vienas mėgstamiausių mano grikių patiekalų – grikių salotos su pomidorais, žolelėmis ir aliejumi, tačiau šį kartą dar vienas grikių patiekalas, pateisinęs lūkesčius – grikių blyneliai, puikiai tinka su šviežių daržovių salotomis, ar lengvu jogurtiniu padažu.

Grikių blyneliams reikės:

  •  200 gr. virtų grikių
  •  1 kiaušinio
  •  3 didelių šaukštų natūralaus jogurto ar pasukų
  •  1 vidutės morkos
  •  1 nedidelio svogūno
  •  3 šaukštų ruginių miltų
  •  šviežių žolelių: petražolių, krapų
  •  druskos, juodųjų pipirų

Į virtus grikius, įmašau kiaušinio ir natūralaus jogurto plakinį, pakepintus smulkiai supjaustytus svogūnus ir sutarkuotą morką, kapotas petražoles, krapus ir 3 šauktus ruginių miltų (kvietiniai manau taip pat tiktų), pagardinu druska, juodaisiais pipirais, jei norisi aštriau, įpjaustau čili pipirą. Kepu keptuvėje su šlakeliu aliejaus.

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s