Cremme brulle

Creme brulee 2

Vienas iš desertų „Karalių“ – nors jis laikomas Prancūziškos virtuvės pasididžiavimu, daugelis šalių turėjo panašių grietinėles ir kiaušinio desertų, tačiau prancūzams pavyko rasti seniausią rašytinį šaltinį apie šį puikų desertą. Tiesa, traški uždeginto cukraus plutelė atsirado gerokai vėliau, taip visiems laikams Creme brulle įrašant į Prancūziškos virtuvės šedevrų sąrašą.

Labai daug ginčų išlieka iki šiandienos, kiek laiko ir kokioje temperatūroje turi būti kepamas/verdamas creme brulle, kai kur tai daro net 8 valandas, tačiau, nepergyvenkit Jums tiek kankintis nereikės.
Esminis patarimas – naudoti gerus kiaušinius ir vanilės ankštį.

Paruošti desertui reikės:

  •  6 kiaušinių trynių
  •  1 vanilės ankštis
  •  400 – 500 gr. grietinėlės (riebesnės 35 %)
  •  100 gr. cukraus
  •  Rudojo cukraus karamelizavimui
  •  Vaisių (skaniausia – bananai, obuoliai, kriaušės, džiovinti vaisiai) pagal poreikį

 

Atskirtus kiaušinių trynius nuo baltymų suplakame su 100 gr. cukrumi iki vientisos masės. Nedideliame puode kaitiname grietinėlę su vanilės ankšties sėklomis (perpjaunant ankštį išilgai ir išskobiant sėklas), kaitinti kol užvirs, tuomet virti apie 5 minutes ant silpnos ugnies.
Grietinėlę perkošiant per tankų sietelį (sėklos ir ankstis turi likti sietelyje) supilti į kiaušinių trynių ir cukraus masę ir gerai išmaišyti.

Patobulint creme brulle galima vaisiais, karščiui atspariuose nedideliuose indeliuose įdėti pjaustytus vaisius ir užpilti paruošta mase. Indelius sustatyti į skardą, į kurią įpilti karšto vandens tiek, kad apsemtų apie 50-70 procentų indelio. Kepti orkaitėje 30-45 minutes 160 laipsnių karščio temparatūroje. Indelius iššimame tuomet, kai kremas tampa panašus į drebučius.

 

Creme bruleePrieš patiekiant, atvėsinti kambario temperatūroje (vėliau galime laikyti šaldytuve). Svarbiausia creme brulee gaminimo procese- cukraus karamelizavimas, traški cukraus plutele kremo viršuje, plonas rudojo cukraus sluoksnis uždeginamas karamelizatoriaus pagalba.

Advertisements

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s