Burokėlių carpačio

Burokeliu carpacio 3

Jeigu būtų mano valia, burokėlis, morka ir dar kelios daržovės būtų privalomos kiekvienoje lietuvio virtuvėje. Žmonės taip nuvertina burokėlius, kad sunku rasti atitikmenį taip giliai nukištą į niekad neatidaromą stalčių. Žiemos sezonu pasirenkame daržoves valgydami „stiklininius“ pomidorus vietoj čia pat užaugintų ir daug vitaminų turinčių burokų. Burokėlių salotos ir kultūrinio paveldo burokėlių sriuba nėra vieninteliai du būdai paruošti patiekalą su šia daržove, vienas iš jų – žalių burokėlių salotos.

Salotoms paruošti reikės:

  •  3-5 žalių burokėlių
  •  saujelė saulėgražų, graikinių riešutų ar granatų sėklų
  •  ožkos pieno sūrio (fetos sūris)
  •  druska, pipirai
  •  šviežias rozmarinas
  •  Marinatui: alyvuogių aliejaus, vyno acto, medaus

Nulupus burokėlius, supjaustau plonais griežinėliais. Marinatui paruošti naudoju 1 dalį aliejaus, ½ dalį vyno acto (kas mėgsta stipresnį skonį, galima naudoti balzaminį actą), ½ medaus, žiupsnelis druskos, pipirų; viską gerai išmaišyti ir aplieti burokėlių griežinėlius. Apibarstyti šviežiu rozmarinu. Burokėlius marinate mažiausiai laikykite porą valandų prieš patiekiant (aš palieku šaldytuve nakčiai).
Patiekiant: išdėliokite didelėje lėkštėje burokėlius, apibarstyti pakepintomis saulėgrąžomis ar granato sėklomis ir graikiniais riešutais, fetos sūriu, druska ir maltais pipirais, aplieti alyvuogių aliejumi.

Advertisements

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s