Marinuotos Alyvuogės

Alyvuoges

Šiandien jau nieko nenustebins marinuotos alyvuogės, nebent nepatingėjote ir iš vakaro ar ryte prieš vakarėlį ar vakarienę tą pasidaryti patys. Nediskutuosiu ir nepiršiu savo nuomonės, kokias alyvuoges reiktų rinktis: su kauliukais ar be kauliukų, ispaniškas ar graikiškas, ar dar kokias. Patarimas būtų tik vienas – gink die nepirkite įdarytų alyvuogių ir marinatui naudokite tik gerą alyvuogių aliejų. Rekomenduočiau alyvuoges marinuoti namuose, o ne pirkti iš prekybos centro vien todėl, kad tikrai netikiu, kad jie varginasi ir naudoja bent kiek geresnį aliejų.

Dažniausiai alyvuoges marinuoju taip:
• 200-400 g. alyvuogių reikės
• 100 g aliejaus (galite ir daugiau)
• pusės citrinos sulčių
• šaukštelio tarkuotos imbiero šaknies
• 5 skiltelių česnako (pagal skonį)
• Šaukšto skysto medaus
• Šviežių ar džiovintų žolelių (bazilikas, čiobrelis, rozmarinas, kalendros, petražolės tiks viskas, ką turite)
• Čili pipiro (pagal skonį, jei mėgstat aštriau), aš dedu pusę arba vieną pipirą, priklausomai nuo aštrumo.
• Šaukšto balzaminio acto (jeigu turite)
• Žiupsnio druskos ir pipirų.

Alyvuoges sudedam į sandarų indą, kurį vėliau galėtume uždaryti ar uždengti, atskirai pasiruošiam marinatą: sumaišykite aliejų, citrinos sultis, medų, įspauskinte česnako skilteles, įtarkuokite imbiero šaknį, sumeskite žoleles ir gerai sumaišykite. Svarbiausia paragauti, jei marinato skonis patinka, vadinas ir alyvuogės gausis skanio. Marinatu užpilame alyvuoges, sandariai uždarome ir paliekame šaldytuve, laikyti kuo ilgiau, tuo geriau marinatas įsigers į alyvuoges. Karts nuo karto, jeigu turime laiko, galime indą pavartyti ar pakratyti, nes skystis po truputį nusėda ant dugno. Taip paruoštas alyvuoges tikrai galima laikyti ne vieną dieną. Jei pabaigus alyvuoges, ant dugno dar liko marinato tikrai nereik jo mesti lauk, mano patarimas: pamirkyti į jį duoną ir pakepti keptuvėje, duona tikrai bus įsigėrus pasakiško aromato pažadu.

Advertisements

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s